Вече можете да ни откриете и в Медицински Комплекс Младост „Разберете повече“ ↓

Позвънете ни:

0887 191 113

a
M

Циркониеви Корони във Варна от Medicare

Върни усмивката на своето лице!

Циркониеви коронки във Варна – какво трябва да знаете?

В днешно време, предпочитаните зъбни коронки са именно циркониевите коронки. Това се дължи предимно на разнообразието от предимства, които една циркониева коронка предоставя:

 • Като безметални конструкции, циркониевите коронки са с отлична биопоносимост, не предизвикват алергии, и не потъмняват венците;
 • Циркониевата коронка не корозира;
 • Коронката от цирконий е лека, тънка, удобна и изключително точна;
 • Понеже са светлопроводими, циркониевите корони са естетически красиви и близки до визията на естествените зъби;
 • Зъбната коронка от цирконий е изключително здрава и с отлична якост;
 • Циркониевите корони са щадящи за зъбите, защото изискват по-малко изпиляване при поставянето им;
 • Коронките от циркониев диоксид са устойчиви на абразия, киселинноустойчиви и издържат на биологичните фактори в устната кухина.

Циркониевата корона се изработва от циркониев диоксид, който е естествен материал, използван за изработката на зъбни конструкции, поради естетичния си вид и сходността до естествените зъби. Циркониевият диоксид е стабилно, дълготрайно и безопасно решение за Вашите зъби. Способността на циркониевия диоксид да пропуска светлина го прави изключително естествен на вид.

Поставяне на коронка от цирконий гарантира хармония с човешките зъби и води до красиви и сигурни резултати. Много от нашите клиенти от Варна и областта се спират на циркониеви коронки защото те осигуряват поносимост на венците и на тъканите, елиминирайки всякакъв риск от алергии.

Поставян на Дентални Корони

Видове зъбни корони

Зъболекарите от Medicare работят с различни видове зъбни коронки, за да може да предложат адекватно и точно решение за всеки пациент. Циркониевите коронки се разделят на два основни вида:

 • Циркониеви корони от циркониев диоксид: Този вид циркониева коронка включва цялостна изработка от циркониев диоксид. Още познати като циркониеви коронки пълен контур, този вид корони се нуждаят от CAD/CAM техника за изработка. Циркониевият диоксид е под формата на дискове, които се зареждат във фрез машина, която се грижи за изрязването на прецизни коронки. Те са изключително деликатни, с наситен бял цвят. Циркониевите коронки от циркониев диоксид предлагат иноватино и естетично решение за перфектна визия и красива усмивка.
 • Керамични корони с циркониево кепе: Ролята на циркониевото кепе е да замести стандартното метално кепе при металокерамичните коронки. При този вид циркониеви корони специалистът ръчно нанася керамика директно върху циркониевото кепе. Този процес цели да поправи анатомичната форма и функция и да възвърне естетиката на премахнатия зъб. Единствено кепето е създадено от циркониев диоксид, а зъбната форма е направена от керамика.

Други видове коронки:

 • Частични корони (вставки): Представляват лабораторно изработени от зъботехник пломби от керамика или композит. Те възстановяват само разрушената част от зъба и запазват здравата му част. Биват онлей, овърлей и инлей. Те са добра алтернатива на обикновените пломби, тъй като са по-здрави, издържат повече във времето и пасват винаги абсолютно точно, без да има недостатъка на обикновената пломба – микропроцеп между обтурацията и кавитета, който позволява образуване на вторичен кариес.
 • Металокерамични корони: Металокерамичната коронка е изградена от метална основа и повърхностен слой от керамика. Металът осигурява здравината на коронката, а керамиката – нейната естетика.. Те са идеалната комбинация между висока естетика, дълготрайност и добра цена. Подходящи за хора с пародонтоза, поради микроеластичността на метала.
 • Пластмасови корони: Пластмасовите коронки се ползват само като временни, тъй като имат много ниска механична издръжливост. С тях имате възможност да се представите визуално с постоянните. Те представляват точно копие на форма, големина и цвят на постоянните циркониеви корони. Те предпазват изпилените зъби, докато се изработят постоянните коронки.
Коронка На Зъб Във Варна

Каква е разликата между металокерамиката и циркониевата корона?

Основната разлика при циркониевата корона и металокерамиката е в използването на метални скелети при второто. Металокерамиката разчита на метални скелети, за да гарантира повече здравина и стабилност. Тези конструкции често водят до дискомфорт и болка във венците, а и до естетични проблеми. Освен това при металокерамиката зъбите не могат да достигнат естествен вид, поради липсата на светлина, която не може да премине през металния скелет. Допълнителен нежелан резултат е и посиняването на венците, в резултат от контакта на металните йони с тъканите.

Циркониевите коронки избягват тези проблеми чрез употребата на бяла база от цирконий, вместо метални скелети. Тези модерни коронки предлагат редица предимства. Те са по-здрави и устойчиви от металокерамиката, по-естетично успешни са и не предизвикват алергични реакции. Пациентите с циркониеви коронки не страдат от свръхчувствителност и не усещат болка при температурни изменения. Освен това, нужното изпиляване на зъба е сравнително по-малко при поставянето на циркониева коронка в сравнение с металокерамика.

Здрави и Устойчиви Корони за Зъб
В Медикеър залагаме на висококачествената техника и затова работим с интраорален дентален скенер, който е ръчен инструмент за 3D сканиране. Скенерът предефинира основите на дигиталните техники за снемане на отпечатъци в денталната индустрия. Вземането на 3D отпечатък с помощта на дентален интраорален скенер не само се извършва по-бързо, но и е с по-висока точност и крайният резултат изисква по-малко корекции. Освен това, прецизността на денталните интраорални скенери намалява необходимостта от повторни изработки и пациентите не трябва да се притесняват да се връщат при зъболекаря за повторна изработка. След като видят отблизо дигиталния отпечатък, пациентите могат да добият по-добра представа за състоянието на зъбите си. Скенерът също така развива отпечатъци в пълен цвят, за да подпомогне диалога между зъболекаря и неговия пациент и да подобри лечението. Скенера се използва преди поставянето на керамични фасети или циркониеви корони.

Често задавани въпроси

Издръжливи ли са циркониевите коронки?

Цирконият е популярен със своята издръжливост и устойчивост, която е често сравнявана с тази на естествения емайл. Рискът от счупване е минимален, дори неналичен. Въпреки това, определени травми, като например силен удар, биха могли да наранят циркониевите коронки. При прецизно поставени корони, шансът от повреда е минимален.

В какви ситуации е подходящо поставянето на циркониева коронка?

Циркониевата коронка е подходяща за пациенти, които страдат от разрушени, счупени, изтрити, оцветени или премахнати зъби, които страдат от алергии. Материалът е безопасен и сигурен за използване в денталната медицина и гарантира качествени резултати. За да разберете дали това е правилният избор за Вас и да получите цена за циркониеви корони, свържете се с нашите експерти.

Кои корони са по-добри: керамични или циркониеви?

Всички керамични коронки, както и циркониевите коронки, притежават своите слабости и рискове. Отговорът кой вид е по-добрият избор зависи от множество фактори. Въпреки това, струва си да споменем, че при керамичните коронки има риск от пукане при натиск. Това ги прави подходящи само и единствено за предните зъби. За разлика от керамичните, циркониевите конструкции са издръжливи и не могат да се счупят лесно. Те могат да бъдат поставени както на предни, така и на дъвкателни зъби.

Колко струват циркониевите коронки?

Ние се стараем всички цени на корони на зъби да бъдат достъпни за всички наши пациенти. Ценообразуването ни е различно спрямо материала, който се използва за нашите корони за зъби, сложността на процедурата, допълнителни необходими услуги и други фактори. За да можем да Ви дадем повече информация относно цените на циркониевите коронки, ще е необходимо да се запознаем с Вас и да научим повече за Вашите нужди. Свържете се с нас за преглед и консултация.

Мариана Георгиева
Мариана Георгиева
25 Януари 2024
Днес приключих ортодонтско лечение,проведено успешно от Д-р Станева- изключителен професионалист по моя преценка.Благодаря за човешкото отношение и грижа,прецизност и точност,освен високия професионализъм в работата! През последните две години съм лекувана и от доц.Маджова и д-р Чоканов,от които съм също изключително доволна от отношението към пациента,освен разбира се професионалната им работа. Адмирации за целия екип на Медико-дентален център Медикеър- лекари и асистенти! Лично аз ще продължа да им се доверявам!
Minko Monovski
Minko Monovski
19 Октомври 2023
After long time suffering with some tooths i was changed so many dentists and never have the help i was needed, then decide to risk and travel over 2000km to visit Medicare varna and my problems was solved. That's why toot's care is important, this place is amazing... Hardly recommend and the best one for me .. i was treated how supposed to be and I'm so glad that i risk and visit this magic place. They bring my smile and I'll never go to other dentist anymore whatever happens. Best place to get best treatment for your tooths. Thanks you so much guys
Desislava Popova
Desislava Popova
10 Октомври 2023
Работите ли със здравна каса?
Michelle Munton
Michelle Munton
5 Септември 2023
Patient centred dental practice. Good value for money. Excellent service, highly recommend a visit if you are looking at teeth whitening. Hygiene rating 10 out of 10
Dobrinka Kostova
Dobrinka Kostova
18 Август 2023
Останах очарована от професионалното отношение на всички в клиниката. Поставиха ми 24 циркониеви корони и резултата е страхотен! Чувствам се прекрасно с новата си усмивка. Благодаря ви! Поздрави, Добринка
Dzhanel Hasan
Dzhanel Hasan
12 Август 2023
Искам да изкажа своите най-искрени благодарности към д-р Нона Станева за нейната усърдна и меко казано перфектна работа лично към мен. Мога да кажа, че тя е един истински професионалист в това, което прави, както и че го прави с огромно желание! Препоръчвам я като най-добър ортодонт с две ръце! Изключително внимателна е и винаги грижовна, за което безкрайно много благодаря!
Stefan Zhilyov
Stefan Zhilyov
1 юли 2023
Много съм доволен. Водя децата, супер екип!
Silvena Dimova
Silvena Dimova
1 юли 2023
Млади, амбициозни, перфекционисти в работата си и хора в отношението си към малки и големи пациенти!
Николай Доцински
Николай Доцински
14 юни 2023
Екип от професионалисти! Благодаря Medicare!
Детска Дентална Медицина Във Варна

Вашето мнение е изключително важно за екипа на Medicare

Ще се радваме да отделите една минута и да оставите отзив за услугите на Medicare във Варна.

Здравето Ви е наша мисия!

Отзиви от нашите пациенти

Димитър Попов

Ползвам услугите, които предлага клиниката и съм много доволен. Всички в екипа са професионалисти в своята област.

Тургай Калинов

Място на което работят професионалисти отдадени на работата, давайки най-доброто от себе си. Многократно са ми помагали с всякакъв тип проблеми свързани със здравето на устната ми кухина! Препоръчвам!

Милен Леземан

Място на което те посрещат вежливо. Професионалисти на които винаги може да се разчита на перфектен краен резултат. Препоръчвам силно.

Силвия Илиева

Екип от професионалисти. Възползвайте се от услугите им, повярвайте , заслужава си. Пациент съм на Симеон Чоканов от три години, продължавам лечението си с екипа му.

Елена Недялкова

Искам да изкажа най-искрените си благодарности към д-р Станева, която ни прие по спешност и спаси счупените зъби на детето, като приложи най- съвременно лечение и на д-р Маджова, която изгради страхотни нови зъби с които, детето ни се чувства и изглежда прекрасно! Благодаря Ви за всичко! При всяко наше идване във Варна ще Ви посещаваме!

Вероника Петрова

Перфектна обстановка, изключително високо ниво на хигиена и внимание към пациента! Огромни благодарности към д-р Чоканов и целият екип за търпението и професионалното отношение! Пожелавам Ви все повече доволни пациенти и все по-голямо развитие!

Стефка Николова

Изключително съм доволна от внимането и сърдечната атмосфера от екипа на дентална клиника Medicare и специално на д-р Чоканов. Със своя професионализъм ми помогна да реша моя проблем по най-добрия начин. Сега имам красива естетична и неповторима усмивка. Страхотно е да се усмихваш уверено, спокойно и с удовлетворение. Ако искате да усетите всичко това от първо лице, клиника Medicare е вашето място. Пожелавам на екипа да прави много щастливи усмивки.