Вече можете да ни откриете и в Медицински Комплекс Младост „Разберете повече“ ↓

Позвънете ни:

a
M

Детски Зъболекар във Варна
от Medicare

Доверете се на добрите зъболекари във Варна, за Вашето дете

Първото посещение при детски зъболекар

Първото посещение при детски стоматолог за повечето деца е събитие, което се помни за цял живот. То е изпълнено с тръпки, вълнения и несигурност. Но истината е, че ако осигурите опитен и добър зъболекар във Варна, посещението ще премине в комфорт и спокойствие, без излишно напрежение и притеснение. Когато се отнася за първо посещение на детски зъболекар, препоръката е то да се извърши между третата и четвъртата година. На този етап, всички млечни зъбки са израснали и е добре те да бъдат проверявани редовно. В тази възраст е добре и да се изградят всички ключови навици за добрата грижа за зъбите и за оралната хигиена. Посещенията при детски дентален специалист във Варна са част от тази грижа.
Детска дентална медицина във Варна

Какво може да предложи опитният детски стоматолог?

При посещение на детски стоматолог във Варна, вие можете да очаквате детето да получи различни услуги и решения, в зависимост от състоянието на зъбите. Най-често срещаните решения, които детският стоматолог може да предложи, са профилакткика, запълване на фисури и цялостна детска ортодонтия. Профилаткиката, например, е от ключово значение при малките пациенти. Именно затова се препоръчва редовното посещения при детски зъболекар след 3-годишна възраст. Това ще осигури бързото засичане и отстраняване на проблеми. Откриването на рисковете в ранен стадий позволява бързо и лесно отстраняване. По време на профилактичен преглед за деца също можете да се възползвате от премахване на плака, което осигурява максимално ниво на хигиена.

От друга страна, много малки пациенти се възползват от процедурата запълване на фисури при деца. Тази процедура е подходяща още в момента, в който изникнат постоянните кътници. По повърхността на кътниците често се оформят малки цепнатини, наречени фисури. Те са изключително тесни, което прави почистването на зъбите истинско предизвикателство. Паста и четка за зъби няма да са достатъчни. Тогава се намесва детският стоматолог, който може да осигури пълно почистване и запечатване с вещество, създадено специално с тази цел. Това свежда до минимум рисковете от развиване на кариеси.

Детският зъболекар може също така да предложи редица решения от детската ортодонтия. От важно значение е растежът на зъбите да се проследи внимателно и при необходимост да се пристъпи към ортодонтско лечение. Този тип решения ще се погрижат за неправилното разположение на зъбите или на захапката при децата.

Детски зъболекар Варна
Детска Дентална Медицина Във Варна
Някои експерти препоръчват още по-ранно посещение при детския стоматолог, още на година и половина. При ранно посещение, специалистът ще може да проследи растежа на млечните зъби и да гарантира, че процесът се развива нормално. Независимо от това на каква възраст решите да заведете детето си при детски зъболекар във Варна, изключително важно е да се погрижите за това срещата да не бъде стресираща. Начинът, по който стоматологът подходи и проведе прегледа ще допринесе за оформянето на цялостното възприятие на детето към стоматологичните прегледи. Истината е, че травмиращите посещения при зъболекаря на ранна възраст остават трайни следи в съзнанието на човек. Това може да доведе до нежелание за подобни посещения в зряла възраст, което може да се окаже изключително опасно за оралното здраве. 

По време на първия детски стоматологичен преглед целта е стоматологът да се запознае със състоянието на временните детски зъби. Той ще анализира захапката и челюстта, растежа и други фактори. При наличие на потенциални рискове, детският стоматолог ще направи препоръки за правилна грижа или решения. Това ще гарантира необходимата превенция и ще осигури правилен растеж на зъбите на детето.

Ортодонтия във Варна за деца

Как да изберем добър детски зъболекар във Варна?

Първият детски зъболекар е специална фигура в живота на едно дете. Той е отговорен за това до постави основите за грижата за зъбите през целия живот. Именно затова е препоръчително да се уверите, че като родители, подбирате най-опитния, квалифициран и добър детски зъболекар във Варна. Уверете се, че стоматологът може успешно да комуникира с деца, като умее да създава чувството за приятелство в децата. Това ще направи посещенията при зъболекаря истински приятни. Можете да разпитате приятели и познати за конкретни детски стоматолози или да проверите какви са оценките на клиниката или конкретните специалисти.

При избора на детски зъболекар е добре да вземете няколко неща предвид. На първо място, проверете дали специалистът има добри познания в детската стоматология конкретно. Въпреки, че принципите на стоматологията са едни и същи за малки и големи, детската стоматология си има своите отличителни характеристики. Изучаването на детска стоматология гарантира добра подготовка за работа с деца. Освен това, проверете дали подходът към малките пациенти е добър. Някои отличителни белези за добър подход са приятелското отношение, поднасянето на подаръци, като например близалки или лепенки за геройско държание по време на прегледа и други. Също така, важно е да се уверите, че апаратурата, с която работят детските зъболекари е на ниво. Това е признак, че стоматологичният център инвестира в качествени материали, продукти и техника, и се развива в крак с новите тенденции.

В Medicare можете да разчитате на добри детски зъболекари, които могат да предложат всичко това и повече!

Често задавани въпроси

На каква възраст е добре да бъде първото посещение при детски зъболекар?

Някои специалисти съветват първото посещение да е на година и половина, докато други препоръчват то да е на три или четири години. Ние бихме Ви посъветвали да запишете детето на стоматологичен преглед още при първото наличие на млечни зъбки. Това ще позволи на зъболекарят да проследи развитието на зъбите и да се запознае със състоянието им от самото начало.

Как да мотивираме детето да посети детски стоматолог?

Ако първото посещение при зъболекаря не е било травмиращо и неприятно, не би трябвало да изпитате затруднение със зъболекарските посещения. Правилният избор на стоматолог за детето ще осигури необходимия комфорт и желание за комуникация със специалиста. Специалистите в Medicare са опитни детски стоматолози и имат отличен подход с децата, така че можете да сте сигурни, че ще направим всичко възможно детето Ви да се чувства комфортно и обгрижено.

Какви са най-често срещаните проблеми при млечните зъби?

Някои от основните причини за посещение при детски зъболекар, освен профилактичен преглед, включват неправилно израстване на зъбите и кариеси. Неправилното израстване би могло да доведе до разстояния между зъбите, недостатъчно  пространство за нормален растеж, изкривявания и други, а лечението на кариес е лесен начин за премахване на този тип проблеми.
Детска Дентална Медицина Във Варна

Вашето мнение е изключително важно за екипа на Medicare

Ще се радваме да отделите една минута и да оставите отзив за услугите на Medicare във Варна.

Здравето Ви е наша мисия!

Отзиви от нашите пациенти

Димитър Попов

Ползвам услугите, които предлага клиниката и съм много доволен. Всички в екипа са професионалисти в своята област.

Тургай Калинов

Място на което работят професионалисти отдадени на работата, давайки най-доброто от себе си. Многократно са ми помагали с всякакъв тип проблеми свързани със здравето на устната ми кухина! Препоръчвам!

Милен Леземан

Място на което те посрещат вежливо. Професионалисти на които винаги може да се разчита на перфектен краен резултат. Препоръчвам силно.

Силвия Илиева

Екип от професионалисти. Възползвайте се от услугите им, повярвайте , заслужава си. Пациент съм на Симеон Чоканов от три години, продължавам лечението си с екипа му.

Елена Недялкова

Искам да изкажа най-искрените си благодарности към д-р Станева, която ни прие по спешност и спаси счупените зъби на детето, като приложи най- съвременно лечение и на д-р Маджова, която изгради страхотни нови зъби с които, детето ни се чувства и изглежда прекрасно! Благодаря Ви за всичко! При всяко наше идване във Варна ще Ви посещаваме!

Вероника Петрова

Перфектна обстановка, изключително високо ниво на хигиена и внимание към пациента! Огромни благодарности към д-р Чоканов и целият екип за търпението и професионалното отношение! Пожелавам Ви все повече доволни пациенти и все по-голямо развитие!

Стефка Николова

Изключително съм доволна от внимането и сърдечната атмосфера от екипа на дентална клиника Medicare и специално на д-р Чоканов. Със своя професионализъм ми помогна да реша моя проблем по най-добрия начин. Сега имам красива естетична и неповторима усмивка. Страхотно е да се усмихваш уверено, спокойно и с удовлетворение. Ако искате да усетите всичко това от първо лице, клиника Medicare е вашето място. Пожелавам на екипа да прави много щастливи усмивки.