Вече можете да ни откриете и в Медицински Комплекс Младост „Разберете повече“ ↓

Позвънете ни:

0887 191 113

a
M

Лечение на кариес във Варна

Премахване на зъбен кариес на достъпни цени и без болка.

Какво представлява лечението на кариес на зъба?

В нашия дентален кабинет във Варна, нашите пациенти могат да се възползват от модерно, бързо и достъпно премахване на зъбен кариес.

Зъбният кариес е една от най-често срещаните неприятности при пациенти в стоматологичен кабинет. Той засяга еднакво и деца и възрастни. Понякога симптомите са достатъчно видни, за да разберете, че нещо не е наред, но един кариес на зъб може и да остане скрит достатъчно дълго, за да доведе до редица усложнения.

Зъбният кариес представлява заболяване на твърдите зъбни тъкани. Той е инфекциозно заболяване, което често води до увреждането на твърдите тъкани, което пък води до малки дупки и отвори. Причините за поява на кариес включват:

  • Микроорганизми
  • Лоши хранителни навици
  • Лоша орална хигиена
  • Намалено слюноотделяне

Зъбният кариес не винаги е видим за неопитното око. За да разберете дали Вие страдате от кариес на зъб е необходимо да посетите стоматолог или дентален специалист. След бърз но обстоен преглед, зъболекарят ще може да определи състоянието на Вашите зъби, да установи дали имате зъбен кариес и да предложи ефикасно решение. Заповядайте при нашите опитни зъболекари във Варна, които могат да предложат всичко това и още.

Преди Лечение На Зъбен Камък
След Лечение На Зъбен Камък

Как се лекува кариес на зъб?

Лечението на зъбен кариес е от ключово значение за състоянието на Вашите зъби, Вашата усмивка и Вашето здраве. В случай, че зъбният кариес остане необработен, той може да засегне нерв или тотално да унищожи зъба. Това води до сериозни увреждания, като например възпалени нерви, абсцеси, а дори и загуба на зъб или зъби.

Съществуват няколко вида лечение на зъбен кариес и правилният избор зависи от избора на клиента, неговите финансови възможности и предпочитания, както и от състоянието на зъбите. В Medicare, нашите специалисти предлагат както оперативни методи за премахване на кариес, така и неоперативни лечения.

Оперативно лечение на кариес на зъбСпециалистите от Medicare са квалифицирани да предложат оперативно отстраняване на зъбен кариес, като премахнат болната част от зъба и поставят обтурация. Кариесът се премахва чрез използване на турбина и наконечник, както и различни пилители. След като внимателно проверим кухината за остатъчни афектирани зони, ние ще се погрижим за поставянето на качествена и трайна пломба на зъба. Възможно е да се наложи поставянето на изолационна подложка под постоянна обтурация, в случаи на по-големи кариеси. Тя ще служи като предпазител и подкрепа за зъбната пулпа.

Пломбата може да бъде от фотополимер или такава, която е създадена в зъботехническа лаборатория.

Неоперативно премахване на кариес – Ако често посещавате зъболекар за профилактични прегледи, то вероятно Вие ще успеете да установите зъбния кариес в ранен етап от неговото развитие. В тези случаи е възможно премахването да се осъществи успешно без оперативна намеса. Това се случва чрез засилване и подхранване на натуралните репаративни умения на организма. Вместо да се отстранява част от зъба, ние ще ви помогнем да заздравите мястото по естествен път.

Процедурата включва почистване на повърхността на зъба, използвайки четка и специална полираща паста. Ще нанесем гарантирани реминерализиращи препарати и ще Ви посъветваме за подходяща грижа.

Ето и някои от най-популярните лечения на зъбен кариес:

Защо да изберем премахване на кариес във Варна от Medicare

Medicare работи с едни от най-опитните, квалифицирани и отдадени стоматолози във Варна. Ние подбираме персонала си така, че да можем да гарантираме безупречна услуга на всеки клиент. Зъбите са една от най-чувствителните и изложени на риск части от тялото. Ние ще се погрижим за това те да са здрави, силни и да могат спокойно да извършват своите функции, без проблеми и затруднения.

Нашата услуга премахване на зъбен кариес е разработена така, че да бъде полезна за всеки клиент. В нашия дентален център, ние предлагаме разнообразие от лечения за кариес на зъб, които включват и най-модерните и иновативни практики в стоматологията. Инвестираме в качествена апаратура, използваме изпробвани и сигурни материали, а специалистите ни ще Ви посрещнат с усмивка и ще превърнат посещението при зъболекар в комфортно и безболезнено преживяване.

Възползвайте се от нашите достъпни цени за лечение на кариес и се уверете в качеството на услугите ни сами. Ние сме на разположение да отговорим на всички Ваши въпроси.

Често задавани въпроси

Колко време е необходимо за премахване на зъбен кариес?

В зависимост от процедурата по премахване на зъбен кариес, необходимото време за услугата ще е различно. Въпреки това, опитът ни показва, че средно е нужен 1 час за премахването на кариес от зъб.

Как да разбера дали имам зъбен кариес?

Някои от симптомите за зъбен кариес за изключително отличаващи се, като например чувствителност при приемане на топли или студени напитки и храни, болка в областта или видими кухини. За съжаление, има и случаи, в които кариесът остава незабележим. За да разберете от рано за потенциален риск от зъбен кариес, уверете се, че посещавате стоматолог или зъболекар редовно.

Каква е цената за премахване на кариес?

Цената за лечение на зъбен кариес са различни, в зависимост от избраната процедура. Свържете се с нас за повече информация относно различните цени и услуги.

Какъв вид лечение на зъбен кариес предлагате?

При нас можете да откриете различни видове решения за зъбен кариес, включително оперативни и неоперативни. Нашите специалисти ще предложат професионален съвет относно най-правилния избор за Вашите зъби след като се запознаят със състоянието ви
Мариана Георгиева
Мариана Георгиева
25 Януари 2024
Днес приключих ортодонтско лечение,проведено успешно от Д-р Станева- изключителен професионалист по моя преценка.Благодаря за човешкото отношение и грижа,прецизност и точност,освен високия професионализъм в работата! През последните две години съм лекувана и от доц.Маджова и д-р Чоканов,от които съм също изключително доволна от отношението към пациента,освен разбира се професионалната им работа. Адмирации за целия екип на Медико-дентален център Медикеър- лекари и асистенти! Лично аз ще продължа да им се доверявам!
Minko Monovski
Minko Monovski
19 Октомври 2023
After long time suffering with some tooths i was changed so many dentists and never have the help i was needed, then decide to risk and travel over 2000km to visit Medicare varna and my problems was solved. That's why toot's care is important, this place is amazing... Hardly recommend and the best one for me .. i was treated how supposed to be and I'm so glad that i risk and visit this magic place. They bring my smile and I'll never go to other dentist anymore whatever happens. Best place to get best treatment for your tooths. Thanks you so much guys
Desislava Popova
Desislava Popova
10 Октомври 2023
Работите ли със здравна каса?
Michelle Munton
Michelle Munton
5 Септември 2023
Patient centred dental practice. Good value for money. Excellent service, highly recommend a visit if you are looking at teeth whitening. Hygiene rating 10 out of 10
Dobrinka Kostova
Dobrinka Kostova
18 Август 2023
Останах очарована от професионалното отношение на всички в клиниката. Поставиха ми 24 циркониеви корони и резултата е страхотен! Чувствам се прекрасно с новата си усмивка. Благодаря ви! Поздрави, Добринка
Dzhanel Hasan
Dzhanel Hasan
12 Август 2023
Искам да изкажа своите най-искрени благодарности към д-р Нона Станева за нейната усърдна и меко казано перфектна работа лично към мен. Мога да кажа, че тя е един истински професионалист в това, което прави, както и че го прави с огромно желание! Препоръчвам я като най-добър ортодонт с две ръце! Изключително внимателна е и винаги грижовна, за което безкрайно много благодаря!
Stefan Zhilyov
Stefan Zhilyov
1 юли 2023
Много съм доволен. Водя децата, супер екип!
Silvena Dimova
Silvena Dimova
1 юли 2023
Млади, амбициозни, перфекционисти в работата си и хора в отношението си към малки и големи пациенти!
Николай Доцински
Николай Доцински
14 юни 2023
Екип от професионалисти! Благодаря Medicare!
Детска Дентална Медицина Във Варна

Вашето мнение е изключително важно за екипа на Medicare

Ще се радваме да отделите една минута и да оставите отзив за услугите на Medicare във Варна.

Здравето Ви е наша мисия!

Отзиви

От Нашите Пациенти

Dimitar Popov

Ползвам услугите, които предлага клиниката и съм много доволен. Всички в екипа са професионалисти в своята област.

Тургай Калинов

Място на което работят професионалисти отдадени на работата, давайки най-доброто от себе си. Многократно са ми помагали с всякакъв тип проблеми свързани със здравето на устната ми кухина! Препоръчвам!

Milen Lesemann

Място на което те посрещат вежливо. Професионалисти на които винаги може да се разчита на перфектен краен резултат. Препоръчвам силно.