Вече можете да ни откриете и в Медицински Комплекс Младост „Разберете повече“ ↓

Позвънете ни:

0887 191 113

a
M

Как да намалим назолабиалните бръчки безоперативно?

Грижата за кожата е ключов фактор, който може да помогне за запазването на еластичността и младия вид за по-дълго време. Но въпреки това, истината е, че с напредването на възрастта е съвсем естествено по кожата да се появят несъвършенства. Назолабиалните бръчки са сред най-често срещаните проблеми и често предизвикват усещане за дискомфорт, ниско самочувствие и нежелание за социален контакт. Назолабиалните бръчки са лесно забележими за околните, което ги прави още по-голям проблем. 

Ако търсите начин за премахване на назолабиални бръчки, добрата новина е, че съществуват редица безоперативни методи, от които можете да се възползвате. В тази статия ще разберем повече за безоперативните решения за назолабиални бръчки. 

Назолабиални бръчки от Медикеър
Назолабиални бръчки във Варна

Дермални филъри

Дермалните филъри или филъри за назолабиални бръчки са едно от най-популярните решения за отстраняване на тези несъвършенства. Те изпълват увисналата и загубила еластичност кожа, за да създадат по-гладък и по-млад вид. Голяма част от филърите са направени от хиалуронова киселина. Това е вещество, което се произведено естествено в човешкото тяло. Следователно хиалуроновата киселина възстановява загубения обем по много естествено изглеждащ начин. Тя също така може да дефинира и извае определено зони по лицето, ако е необходимо. 

При посещение при специалист ще можете да получите консултация и информация относно видовете филъри, които са подходящи за вашите назолабиални бръчки, количеството вещество, което ще е необходимо и други детайли. Филърите се инжектират в назолабиалната гънка, за да помогнат за отстраняването на бръчките около усмивката и други зони, а ефектът е забележим веднага.

Повечето от вас вероятно се питат колко време трае дермалният филър за назолабиални бръчки. Трайността на ефекта от филъра е различна, в зависимост от качеството на процедурата и вида на филъра. Има различни видове дермални филъри за лице, като някои са по-краткотрайни, а други могат да предложат решения, които да са налице месеци напреди. 

В кои зони се използват дермалните филъри

Дермалните филъри се използват предимно за различните зони на лицето. Те включват челото, веждите, зоната под очите, скулите, назолабиалните гънки, носа, устните, брадичката, долната челюст и други.

Как да сме сигурни че филърът е качествен

Качественият филър се отличава мигновено от некачественият. Резултатите са видими, като при филърите от високо качество зоната е изключително мека и гладка, несъдържаща уплътнения. Дори при качествените филъри е вероятно да се получат различни странични ефекти, като леко зачервяване. Страничните ефекти бързо отшумяват и остава единствено прекрасният резултат.

Невротоксини

Невротоксините са произведени от същата бактерия, която причинява хранително отравяне (Clostridium Botulinum). Но преди това да ви изплаши, нека споделим повече информация. Продуктите с ботулинов токсин бяха за първи път одобрени за козметични  през 2002 г. И от тогава се превърнаха в най-широко използваното безоперативно решение за бръчки. Лечението с ботокс е изключително популярно и безвредно, особено когато се доверите на професионалист в областта.

Когато се инжектират в мускулите, ботулиновият токсин временно ги парализира и предотвратява свиването им. Тъй като контракциите на мускулите водят до набръчкване на кожата, без контракции, зоната над мускула се отпуска и изглежда по-гладка. Инжекциите започват да действат в рамките на една седмица и продължават около три месеца до шест месеца, след което трябва да си направите още една инжекция, за да поддържате външния си вид в изрядна форма. .

Микронидлинг

Микронидлинг използва фини игли за създаване на микроскопични наранявания в кожата ви, което задейства производството на колаген и еластин в поддермалните клетки. Тези протеини тонизират и стягат кожата ви, като придават младежки обем. Това е още едно често предпочитано решение на назолабиалните бръчки, което не изисква оперативна намеса. 

Въпреки че микронидълингът е достатъчно ефективно лечение само по себе си, можете да увеличите ползите чрез добавяне на богата на тромбоцити плазма (PRP). Лекарят взема кръвна проба от ръката ви и я обработва, за да изолира тромбоцитите или клетките, които съдържат множество растежни фактори. Тези растежни фактори, когато се прилагат с микро игли, допълнително подпомагат производството на колаген и възстановяването на кожата. Като резултат, бръчките са отстранени и цялостният външен вид е видимо подобрен. 

Кремове против бръчки

Въпреки, че са сред по-ниско ефективните решения, кремовете срещу бръчки също могат да предложат известно облекчение и редуциране на бръчките. Особено ако започнете грижата за лицето от по-ранна възраст и сте постоянни, със сигурност ще можете да се насладите на положителни резултати. 

Можете да си купите кремове против бръчки във всяка аптека, но си струва да отбележим, че не всички кремове са еднакви. Повечето продукти от този вид съдържат ретинол, за който се твърди, че разгражда свободните радикали, които причиняват бръчки. Проучвания описват значителни положителни резултати при пациенти, които са използвали лосион с 0,4% ретинол три пъти седмично в продължение на шест месеца.

Въпреки, че цената със сигурност е в рамките на разумното и това е едно от по-бюджетните предложения, недостатъкът на кремовете е, че могат да отнемат месеци, за да покажат резултати. А дори когато видите подобрение, няма гаранция, че то ще е трайно. Кремовете също така имат странични ефекти, които включват зачервяване, парене и обриви.

Ако сте решили да разчитате на кремове против бръчки е от ключово значение да направите правилния избор. Уверете се, че избраният крем е подходящ за вашата кожа, че е дерматологично тестван, от високо качество и без агресивни вещества. В противен случай е възможно да създадете за кожата си допълнителни проблеми. 

Отстраняване на назолабиални бръчки без операция

Ето, че има начин да отстраним неприятните назолабиални бръчки без оперативна намеса. Доверете ни се и се консултирайте с нас за най-подходящото решение спрямо състоянието на вашата кожа и вашите очаквания. При нас ще откриете квалифицирани и отдадени специалисти, които са на разположение да превърнат вашите мечти в реалност. Сбогувайте се с всеки дискомфорт свързан с външния ви вид и се насладете на съвършена кожа и на всеки момент, прекаран с любими хора, близки и приятели.