Вече можете да ни откриете и в Медицински Комплекс Младост „Разберете повече“ ↓

Позвънете ни:

0887 191 113

a
M
Д-р Симеон Чоканов

Д-р Симеон Чоканов

Д-р Симеон Чоканов, д.м. е дентален лекар с много постижения. Роден е в град Троян и от ранна възраст проявява жив интерес към науките. След завършено средно образование с професионално направление „технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични производства“, записва в Медицински университет, за да учи дентална медицина.

Получава диплома като магистър лекар по дентална медицина с редица награди, а по-късно – магистър по здравен мениджмънт в МУ – Варна. Освен академичните си успехи, д-р Чоканов е и много активен в денталната общност. Получава награда за „Активна студентска дейност“. Главен асистент е в Катедрата по „ Консервативно зъболечение и орална патология” към Медицински Университет – Варна.

Д-р Чоканов се занимава в сферата на съвременната дентална медицина повече от 10 години. Пътувал много, за да се запознае с различни дентални техники и е специализирал в Италия, Русия и България. Има редица научни разработки и участия в конгреси. Владее английски и немски език. Интересите на д-р Чоканов са насочени предимно в областта на естетичната дентална медицина – корони и фасети, хирургия и имплантология, които са ключови области за него. Той непрекъснато се стреми да усъвършенства уменията си като дентален лекар, за да може да осигури възможно най-добрата грижа за своите пациенти.